Soprana Sümegi Eszter pe scena Operei Maghiare

Imagine
Sümegi Eszter

,,La Gioconda”, premieră la Opera Maghiară! Invitata de onoare, soprana Sümegi Eszter, laureată cu premiul ,,Kossuth” va cânta la Opera Maghiară din Cluj în opera ,,La Gioconda”. Cariera sa internațională a început în 1993, sub conducerea profesională a lui Luciano Pavarotti. A colaborat cu unii dintre cei mai remarcabili soliști, dirijori și regizori din lume, printre care Christoph Eschenbach, Robert Wilson, José Cura, Giuseppe Giacomini și Polgár László.

Opera lui Amilcare Ponchielli va fi prezentată de companie în cadrul unui spectacol-concert dirijat de Horváth József pe 22 februarie, ora 18:30. Visual design: Jancsó Hajnal

Demostene Șofron: ,,La Gioconda” – libretul Arrigo Boito, bazat pe piesa de teatru în proză scrisă de Victor Hugo, Angelo, Tiranul din Padova, apărută în 1835 – are prima premieră pe scena Scalei din Milano, la 8 aprilie 1876, succesul fiind imediat. Cu toate acestea, Ponchielli revizuiește partitura de mai multe ori, a patra versiune văzând luminile rampei în 27 noiembrie 1879, cu reluare în 1880, 12 februarie, tot la Scala, și tot cu succes la public și la critica de specialitate. Firesc, atâta timp cât Ponchielli realizează o grande opera all italiana, care îi aduce și recunoașterea internaţională”.

Biletele pentru spectacolul ,,La Gioconda”  pot fi achiziționate de la casa de bilete a Operei (în zilele lucrătoare, între orele 10.00 și 14.00) și online pe www.eventbook.ro.