Nagy Gergő

corepetitor
Nagy Gergő

Gergő Nagy a început studiul pianului din dorinţa de a o imita pe mătuşa lui care cânta la orgă în biserica oraşului natal, Tăşnad din jud. Satu-Mare. A făcut primii paşi în lumea muzicii cu profesoara dr. Bernadette Czumbil cu care menţine o strânsă legătură şi în prezent şi cu care în 2013 au susţinut mai multe recitaluri la 4 mâini, atât în ţară cât şi în străinătate.

Din 2006 este elev al Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca la clasa prof. Zoltán Horváth iar în 2010 este admis primul, cu notă maximă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” tot din Cluj-Napoca la clasa prof. univ. dr. Adriana Bera. În 2012 devine bursier „Erasmus” la „Haute Ecole de Musique” din Lausanne - Elveţia, unde se perfecţionează sub îndrumarea pianistului şi dirijorului Jean Francois Antonioli. În prezent este masterand la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi în acelaşi timp corepetitor la Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

A urmat cursuri de măiestrie cu Georg Sava (Germania), Imre Rohmann, Tünde Kurucz, Martin Hughes (Austria), Finghin Collins (Elveţia), Peter Nelson – acompaniament de lied (Germania), Balázs Szokolay şi Gábor Eckhardt (Ungaria).

Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale, printre distincţiile obţinute numărându-se Marele Premiu al Festivalului Bach (Cluj-Napoca, 2009) şi Premiul I la Olimpiada Naţională de Interpretare Muzicală (Bistriţa, 2010). În 2011 a fost distins cu Premiul III la Concursul Internaţional de Pian din cadrul Festivalului Internaţional „Liszt200” de la Cluj-Napoca.

Gergő Nagy a susţinut recitaluri atât în ţară cât şi în străinătate, putând fi ascultat pe scenele din Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Bistriţa, Carei, Arcuş, Budapesta (Ungaria), Lausanne (Elveţia) şi Dürnstein (Austria). A fost solistul Filarmonicii din Satu-Mare şi al orchestrei „Antonin Ciolan” a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cântând sub bagheta dirijorilor Ştefan Novák şi Gheoghe Victor Dumănescu.

În 2014 a colaborat la festivalul şi cursul de măiestrie „Academia Sighişoara” ca pianist acompaniator la clasa de canto.

Spectacole