7 săptămâni, 6 opere

Imagine
7_het_6_opera

După cum scrie Bence Szabolcsi: ,,Sunetul devine muzică așa cum timpul devine istorie: ne amintim de el, iar prin memoria noastră îi dăm formă. Noi creăm bariera de care ne putem agăța fără să amețim." Există ceva mai permanent decât o melodie?

Cu aceste idei, îi invităm pe melomani la seria ,,Șapte săptămâni, șase opere", care va include șase opere majore în șapte săptămâni, cu vedete internaționale și recunoscute la nivel mondial. În rolul principal din Aida, spectacol ce va fi prezentat pe 25 ianuarie, va debuta solista Brigitta Kele, care a cântat de mai multe ori cu mare succes pe scena  Operei Metropolitan din New York. Designul vizual al spectacolului este realizat de Péter Gothár, regizor de film laureat al premiilor ,,Kossuth” și ,,Béla Balázs”. Capodopera lui Giuseppe Verdi a fost pusă în scenă de György Selmeczi, dirijorul fiind József Horváth.

Pe 1 februarie, iubitorii de muzică se pot bucura de opera Traviata de Verdi. În rolul Violetta Valéry va debuta artista lirică Yolanda Covacinschi, Georges Germont va fi interpretat de cântărețul Ottó Tamás Peti (debut), în timp ce Szilvia-Klára Gáspárik va debuta în rolul Flora Bervoix. Dirijor: József Horváth. Pentru acest spectacol este valabil Abonamentul Color.

Dirijorul spaniol Néstor Bayona, artistul de renume mondial se va afla la pupitrul dirijoral în Paiațe pe 8 februarie, de la ora șase și jumătate seara. În producția regizată de Emese Szabó, publicul îl poate vedea și auzi pe renumitul cântăreț și interpret de operă László Boldizsár în rolul lui Canio. Talentatul artist al Operei Maghiare din Cluj, Márk Kincses (debut), va interpreta rolul lui Silvio.

Pe 15 februarie, trupa operei va interpreta Rigoletto de Giuseppe Verdi cu o distribuție specială. Ducele de Mantova va fi interpretat de Roland Dobrița (debut), în timp ce rolul Gildei va fi interpretat pentru prima dată de tânăra și mereu remarcabila cântăreață Renata Gebe-Fügi. Dirijor:  Szabolcs Kulcsár. Regia este semnată de  György  Selmeczi. Lucrarea lui Verdi prezintă tragedia iubirii și a sacrificiului de sine cu o profunzime shakespeariană și o muzicalitate captivantă. Pentru acest spectacol este valabil Abonamentul Color.

La Gioconda, Opera lui Amilcare Ponchielli va fi prezentată de companie în cadrul unui spectacol-concert dirijat de József Horváth pe 22 februarie. Invitata de onoare este Eszter Sümegi, membru permanent al Operei Maghiare de Stat din Budapesta. Albert Innaurato scrie despre Gioconda: ,,există ceva în dramaturgia sa care face din ea o distincție ca o hârtie de turnesol între cei care iubesc opera și cei care o adoră".

Nu în ultimul rând, invităm publicul nostru la Carmen de Georges Bizet. Spectacolul a fost pus în scenă de Emese Szabó. La pupitrul dirijoral se va afla  Zsolt Jankó. Spectacolul va fi dedicat  memoriei lui Éva László, fostă mezzosoprană remarcabilă a instituției. Rolul lui Carmen va fi interpretat de Orsolya Veress, iar cel al lui Don José de tenorul Boldizsár László.

Nu ratați ocazia, alăturați-vă nouă!

Biletele pentru aceste producții pot fi achiziționate de la casa de bilete a Operei (în zilele lucrătoare între orele 10.00 și 14.00, tel.: 0754-050150) sau online pe www.eventbook.ro.