Claude Bolling: UMBRELLA / Igor Stravinsky: LE SACRE DU PRINTEMPS

Imagine
umbrella

„Le Sacre du Printemps” şi „Umbrella” propun două abordări muzicale diferite, de la Stravinsky la Claude Bolling, un parcurs sonor atractiv.
Melodiile de jazz atrăgătoare și jucăușe ale lui Claude Bolling pregătesc publicul pentru atmosfera dramatică și tensionată a baletului.
„Le Sacre du Printemps” îşi are rădăcinile în mitul vechi potrivit căruia, prin ritualul păgân, moşnegii înţelepţi ai tribului sacrifică zeului primăverii o fecioară. Fecioara este condamnată să danseze fără oprire până la moarte pentru a trezi pământul. Dansul fecioarei alese se termină cu moartea, fata se prăbuşeşte de epuizare, devine nemişcată, ca să reînvie şi să joace din nou dansul ritual de jertfă, în acest ritual primăvara nu vine niciodată, ceremonia funerară durează fără întrerupere. 
Jakab Melinda, regizor-coregraf al acestui spectacol, a creat o lume atemporală care răpește publicul într-o altă dimensiune, dezvăluind riturile cotidiene ale omului, dansul morții și al jertfei trăite de zi cu zi.
Pe canalul YouTube al instituției duminică, 7 martie 2021, de la ora 19 puteți urmări aceste spectacole inedite de dans contemporan. 
Regizor coregraf: Jakab Melinda • Dirijor: Jankó Zsolt