CONCERT DE ANUL NOU - Călătorie muzicală de la Veneția la Sankt Petersburg

Imagine
Újévi hangverseny

Opera Maghiară din Cluj invită publicul la un concert de Anul Nou.
Concertul de Anul Nou al orchestrei și soliștilor Operei Maghiare din Cluj va avea loc la 6 și 15 ianuarie 2022 de la ora 19. Concertul va cuprinde rarități muzicale.
Călătoria începe de la Veneția, cu selecții din opereta „O noapte la Veneția” a lui Johann Strauss jr.: uvertura, „Aria gondolierului” – Bardon Tony, „Aria Anninei” – Balázs Borbála, „Valsul Lagunelor” – Pataki Adorján, „Duet Annina – Duce” – Balázs Borbála, Bardon Tony și „Qvartetul” – Balázs Borbála, Veress Orsolya, Tony Bardon, Pataki Adorján.
Călătoria continuă cu lucrări din repertoriul rus, în timp ce ajungem la Sankt Petersburg. În primul rând, vom asculta lucrări de Nikolai Rimsky-Korsakov: „Polonaise” din opera „Noaptea de ajun” și „Dansul bufonilor” din opera „Fata de zăpadă”.
Apoi ne vom delecta cu „Grand pas des fiancés” din baletul „Ruses d’amour” de Alexandr Glazunov. Barabás Sándor interpretează solo-ul de vioară, iar Kostyák Előd solo-ul de violoncel.
Seria lucrărilor va continua cu Modest Mussorgski: „Gopak” din opera comică „Târgul din Sorocinsk” și „Cântecul lui Varlaam” din „Boris Godunov”, în interpretarea solistului Sándor Csaba.
Pe parcursul călătoriei muzicale urmează trei fragmente din „Scenes de ballet” de Alexandr Glazunov: „Mazurka”, „Adagio” și „Polonaise”.            
Concertul se va încheia cu celebrul vals al lui Dmitri Șostakovici.      
Vă așteptăm cu drag la această călătorie incitantă, cu piese rar interpretate, care vă vor însoți de la Veneția la Sankt Petersburg, în interpretarea orchestrei și a soliștilor Operei Maghiare din Cluj.

Soliști:
Balázs Borbála, Veress Orsolya, Tony Bardon, Pataki Adorján, Sándor Csaba
Solo vioară: Barabás Sándor; Solo violoncel: Kostyák Előd
Dirijor: Horváth József
Scenografia: Venczel Attila

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook și web pentru mai multe informații și noutăți.
Bilete pentru spectacol sunt disponibile online pe eventbook.ro și la casa de bilete a instituției de luni până vineri intre orele 10 și 14. Casieria se deschide cu două ore înainte de spectacole. 

Vă informăm cu respect că, din cauza valorii incidenței SARS-COV-19, participarea la evenimentele Operei Maghiare din Cluj este permisă doar cu certificat de imunitate. Certificatele se pot descărca de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

Vă mulțumim pentru înțelegere!