Csergő Domokos: Asterion– Scrisori din labirint

Imagine
Asterion próba

Dragi Spectatori, 
ansamblul de dans al Operei Maghiare din Cluj pregătește spectacolul de dans Asterion. Lucrarea compozitorlui Csergő Domokos va fi prezentată în premieră absolută în data de 10 iunie 2021. la ora 19.

„Acțiunea este o adaptare a legendei Minotaurului. Simbolul determinant al acesteia este labirintul, cu semnificații multiple (…) În spectacolul nostru, căile labirintului se referă, pe lângă cele amintite, și la circumvoluțiile creierului uman: actorii – și, prin ei, spectatorii – reflectează tot timpul la problemele unei lumi complicate și mereu schimbătoare, în căutarea căii de ieșire – ne povestește compozitorul Csergő Domokos.

Jakab Melinda despre concepția coregrafică și viziunea regizorială: „Trupul și sufletul nostru au fost afectate de lumea fără contacte interumane pe care ne-a impus-o anul care a trecut. Totodată, această perioadă ne-a adus și o dimensiune necunoscută până acum a percepției artistice. Ca dansator, am găsit și eu culori, forme și energii noi și îmi face o mare plăcere să le pot arăta în spectacolul Asterion, atât pe plan tematic, cât și în plan muzical.”

Asterionul lui Domokos Csergő ne poartă într-un adevărat labirint muzical. Ne plimbăm, parcă, prin camerele palatului din Cnossos, fiecare cu o atmosferă diferită. Dificil de clasificat într-un singur gen, opera formează, totuși, o lume unificată pe o planetă muzicală unică, într-o fuziune simfonică inedită între pop, rock, jazz și muzica electronică. Gama sa emoțională este vie, variată și plină de umor, tristețe și inspirație.” – dirijorul Kulcsár Szabolcs.

Biletele pentru spectacolul de dans Asterion pot fi achiziționate online pe pagina eventbook.ro, precum și de la casa de bilete a Operei Maghiare, după următorul program: luni, miercuri și vineri între orele 10:00 și 16:00, respectiv marți și joi între orele 13:00 și 19:00. 

Vă așteptăm la spectacolul Asterion joi, pe data de 10 iunie 2021. de la ora 19.

Dance your way out of the Labyrinth!