Csergő Domokos: Asterion – Scrisori din labirint

Imagine
Asterion főpróba

Dragi Spectatori, pe scena Operei Maghiare din Cluj joi, în data de 23 septembrie 2021 puteți urmări spectacolul de dans contemporan „Asterion – Scrisori din labirint” semnat de Csergő Domokos, cu participarea ansamblul de dans al Operei Maghiare.
Lucrarea muzicală a compozitorului Csergő Domokos a fost prezentată în premieră absolută  în data de 10 iunie 2021. 
„Acțiunea este o adaptare a legendei Minotaurului. Simbolul determinant al acesteia este labirintul, cu semnificații multiple (…) În spectacolul nostru, căile labirintului se referă, pe lângă cele amintite, și la circumvoluțiile creierului uman: actorii – și, prin ei, spectatorii – reflectează tot timpul la problemele unei lumi complicate și mereu schimbătoare, în căutarea căii de ieșire.” compozitorul Csergő Domokos.

Jakab Melinda despre concepția coregrafică și regizorială: „Trupul și sufletul nostru au fost afectate de lumea fără contacte interumane pe care ne-a impus-o anul care a trecut. Totodată, această perioadă ne-a adus și o dimensiune necunoscută până acum a percepției artistice. Ca dansator, am găsit și eu culori, forme și energii noi și îmi face o mare plăcere să le pot arăta în spectacolul „Asterion”, atât pe plan tematic, cât și în plan muzical.”

„Asterionul” lui Csergő Domokos ne poartă într-un adevărat labirint muzical. Ne plimbăm, parcă, prin camerele palatului din Cnossos, fiecare cu o atmosferă diferită. Dificil de clasificat într-un singur gen, opera formează, totuși, o lume unificată pe o planetă muzicală unică, într-o fuziune simfonică inedită între pop, rock, jazz și muzica electronică. Gama sa emoțională este vie, variată și plină de umor, tristețe și inspirație.” – povestește despre lumea muzicală dirijorul Kulcsár Szabolcs.

Spectacolul este supratitrat în limba română!
Pentru detaliile spectacolelor din stagiunea 2021-2022, vă rugăm să urmăriți pagina de Facebook și pagina web a instituției.
Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate online pe pagina eventbook.ro, precum și la casa de bilete a Operei Maghiare, după următorul program: luni-vineri între orele 10 și 14. Casieria deschide cu două ore înaintea spectacolelor.

Vă așteptăm la spectacolul „Asterion” joi, în data de 23 septembrie 2021, la ora 19!
Dance your way out of the Labyrinth!