Dezső Ágota debutează în rolul Torontál Száva pe scena Operei Maghiare

Imagine
Dezső Ágota

Artista lirică Dezső Ágota debutează în rolul Torontál Száva pe scena Operei Maghiare din Cluj. În serile de sâmbătă și duminică (16, 17 martie), de la ora 18:00, va fi prezentată din nou versiunea muzicală a romanului clasic al lui Jules Verne ,,Sándor Mátyás”, unul dintre cele mai populare spectacole din ultimele stagiuni ale Operei Maghiare din Cluj. Regia este semnată de Kerényi Miklós Gábor. Piesa va fi dirijată de Kulcsár Szabolcs.

În roluri principale: Gergely Arnold Levente, Sipos Endre, Dezső Ágota (debut), Laczkó Vass Róbert, Barabás Zsuzsa, Gergely Elek, Gáspárik Szilvia-Klára, Rétyi Zsombor, Peti Tamás Ottó, Ádám János, Mányoki László, Szabó Levente.

Biletele pentru spectacolul ,, Sándor Mátyás”  pot fi achiziționate de la casa de bilete a Operei (în zilele lucrătoare, între orele 10.00 și 14.00) și online pe www.eventbook.ro.

 

Dezső Ágota s-a născut la Cluj. Și-a început studiile muzicale la Școala de muzică ,,Sigismund Toduță", iar mai târziu a fost admisă la Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima", specializarea canto. Și-a continuat studiile la Studioul Broadway al Teatrului de Operetă din Budapesta. Repertoriul ei cuprinde în principal operete și musicaluri, precum: ,,Sissi, regina Ungariei”, în regia lui Kerényi Miklós Gábor, opereta ,,Gül baba" în regia lui Peller Károly și ,,Scripcarul pe acoperiş" în regia lui Bozsik Yvette la Teatrul de Operetă din Budapesta.