,,Don Giovanni” de Mozart, la final de februarie pe scena Operei

Imagine
Kovács István

În data de 23 februarie 2023, joi, de la ora 18:30, iubitorii de operă sunt invitați la spectacolul ,,Don Giovanni” de W.A. Mozart. Regia este semnată de Selmeczi György, care este, totodată, și dirijorul operei.

Regizorul Selmeczi György afirmă: ,,Don Giovanni marchează nu doar o operă, ci totalitatea unei vieţi culturale. Europa pornită pe calea secularizării, societatea seculară descoperă în această piesă o confruntare emblematică între sistemul de valori morale şi estetice creştine respectiv libertare. (…) Doar cine se simte suficient de puternic îşi permite să monteze ,,Don Giovanni” şi să prezinte publicului larg propria interpretare. (…) Lucrând cu Don Giovanni, omul trăieşte în cercul unei capodopere. Eu mă ocup de această compoziţie perfectă de jumătate de secol, spectacolul de faţă este cel de-al treilea ,,Don Giovanni” la care îmi aduc aportul. În anul 1981, la Miskolc, în acele vremuri eroice am fost, ca tânăr dirijor, partener activ al regizorului, ca apoi în 1999 să regizez un spectacol la Budapesta. Este vorba de un spectacol de-a dreptul inspirat, căruia i-am fost deopotrivă regizor şi dirijor. Iar acum suntem în anul 2016. Aproape inimaginabil ca cineva să și petreacă o viaţă întreagă împreună cu această piesă”.

Din distribuția spectacolului fac parte soliștii: Kovács István, Egyed Apollónia, Covacinschi Yolanda, Cristian Hodrea, Bardon Tony, Antal Livia, Szilágyi János și Köpeczi Sándor.

La realizarea spectacolului au contribuit: Lőrincz Gyula, scenograf, Ledenják Andrea, costume, Barabás Sándor, Ferenczi Endre, concert-maeștri, Kulcsár Szabolcs, pregătirea corului, Horváth Zoltán, Nagy Gergő corepetitor.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei (de luni până vineri, între orele 10:00-14:00 şi cu două ore înainte de spectacol).

Spectacolul este supratitrat în limba română.

Vă așteptăm cu drag!