Elixirul dragostei la Opera Maghiară

Szerelmi bájital

Apropiindu-se Ziua îndrăgostiților, Opera Maghiară Cluj a programat opera buffa semnată de Gaetano Donizetti: Elixirul dragostei, în ziua de sâmbătă, 11 februarie, de la ora 18:30. Prin momentele de umor exploziv și sentimentalitate, opera îi va cuceri nu numai pe spectatorii îndrăgostiți.

Donizetti este autorul unor opere dramatice de succes mondial, dar a semnat și comedii la fel de faimoase, cum este și Elixirul dragostei. Acestea din urmă sunt renumite pentru melodiile captivante, care însă transmit cele mai adânci emoții.

Adina, protagonista comediei, este curtată de doi bărbați, personaje care reprezintă două viziuni contradictorii ale dragostei. Nemorino (numele căruia se traduce ca și ,,neînsemnat”) îi oferă o iubire naivă și pură, iar sergentul Belcore o abordează plin de încredere, șarm, dar și de frivolitate – oare cine va fi alesul lui Adina? Nemorino își pune speranțele în elixirul vândut de doctorul Dulcamara, rezultatul însă va fi ,,dulce-amar”, cum indică și numele doctorului...

În rolul lui Nemorino, spectatorii îl pot vedea pe tânărul talentat Dobrița Roland. Rolul lui Adina va fi interpretat de solista recunoscută  Gebe-Fügi Renáta, iar în rolul doctorului Dulcamara îl putem vedea pe renumitul solist Nagy Zoltán. Spectacolul este dirijat de Jankó Zsolt, regia: Kürthy András.

Vă așteptăm cu drag!