Integrala cvartetelor beethoveniene – un festival maraton de muzică de cameră

Herman Beethoven .JPG

Acest concept artistic sărbătorește 250 de ani de la nașterea titanului muzicii universale – Ludwig van Beethoven, reunind energia creatoare a trei cvartete de top din Transilvania, respectiv Cvartetul „Brassai” al Operei Maghiare din Cluj-Napoca, Cvartetul „Tiberius” al Filarmonicii de Stat „Constantin Silvestri” din Târgu Mureș și Cvartetul „Arcadia” din Cluj-Napoca, la rândul său bine cunoscut la nivel național și internațional pentru performanțele sale.

Publicul meloman va avea ocazia rară de a viziona online pe pagina albertpike.ro, o serie de patru concerte în patru zile consecutive, în intervalul 21-24 noiembrie 2020, cu începere la ora 19, cu un program artistic constituit exclusiv din creația beethoveniană pentru cvartet de coarde. Locaţia este o bijuterie a arhitecturii clujene: Palatul Bánffy (Muzeul de Artă).

Cele patru spectacole sunt parte a proiectului ”Integrala cvartetelor beethoveniene – un festival maraton de muzică de cameră” ce beneficiază de susținerea financiară a Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și de asemenea, de sprijinul partenerilor: Universitatea Babeș-Bolyai, Muzeul de Artă Cluj și Opera Maghiară din Cluj.

Programul detaliat al spectacolelor va fi disponibil în curând pe internet în pagina albertpike.ro.