Musicalul Ali Baba și vreo patruzeci de hoți aniversează zece ani de la premieră la Opera Maghiară

Imagine
Ali Baba

Spectacolul pentru întreaga familie Ali Baba și vreo patruzeci de hoți, semnat de Venczel Péter și Moravetz Levente, se bucură de succes neîntrerupt de un deceniu, următoarea reprezentație având loc duminică, 16 februarie, de la ora 11.

 

Adaptarea celebrului basm din O mie și una de nopți a avut opt reprezentații cu sala plină chiar în stagiunea premierei, iar de atunci în fiecare an o nouă generație de mici spectatori este fermecată de povestea lui Ali Baba. Cheia succesului spectacolului este, în opinia criticului de teatru Nánó Csaba, că ,,pe lângă muzica fantastică, libretul presărat cu umor și poeziile reușite, publicul a simțit că acest spectacol este de-al nostru, născut prin aceste meleaguri vrednice de o soartă mai bună, prin eforturile unor creatori care ar merita un succes mai răsunător” (Erdélyi Napló, 2010).  

 

Compozitorul musicalului, Venczel Péter nu are nevoie de prezentare în fața publicului clujean și ardelean: a semnat partitura a mai multor spectacole puse în scenă la Opera Maghiară Cluj și Teatrul de Păpuși Puck. Moravetz Levente, născut la Bistrița și stabilit în Ungaria, este nu numai libretistul, ci și regizorul spectacolului.

 

Rolul principal al spectacolului va fi interpretat de Ádám János, cel al soției sale de Veress Orsolya, iar rolul fiului lor, Yuszuf, de Gergely Elek. În rolul lui Kaszim, fratele bogat al lui Ali Baba, publicul îl va putea urmări pe Madarász Lóránt, iar în rolul soției sale pe Hary Judit. Spectacolul va fi dirijat de Kulcsár Szabolcs.

Bilete se pot achiziționa de la casieria Operei sau online pe www.eventbook.ro.