O seară excepţională cu opera Boema

Imagine
Egyed Apollónia

Joi, în data de  15 decembrie 2022 de la ora 18:30, Opera Maghiară Cluj vă invită la Boema de Giacomo Puccini. Regia este semnată de Demény Attila.

Vă invităm să nu ratați această șansă de a vedea inedita versiune a operei lui Puccini, cu Egyed Apollónia în rolul lui Mimi,  Pataki Adorján (Rodolfo),  Geani Brad (Marcello), Covacinschi Yolanda (Musetta), Peti Tamás Ottó (Schaunard), Szilágyi János (Collino) Mányoki László (Benoit, Alcindor), Dobrița Roland (Parpignol), Sipos Endre (Sergentul). Corul, orchestra și baletul Operei Maghiare din Cluj vor fi conduși de dirijorul Horváth József.

Cea mai reprezentativă dintre lucrările lui Puccini - alături de Turandot, Tosca şi Madama Butterfly – opera Boema, face portretul tinerilor boemi din Cartierul Latin al Parisului anilor 1840, cu accent pe relaţia dintre poetul Rodolfo şi Mimi, o brodeză fragilă, de o frumusețe serafică. Iubirea lor a fost imortalizată de Puccini în pagini muzicale de o frumusețe sublimă, ce travesează timpul și istoria. În cele patru acte, drama psihologică construită de Puccini pe libretul lui Giuseppe Giacosa și Luigi Illica după romanul Scènes de la vie de bohème de Henri Murger definește prin toate mijloacele artistice stilul operei veriste. Subiecte ce reflectă realitatea crudă, boala, sărăcia, inegalitățile sociale, pasiunile și trăirile puternice, analiza psihologică profundă, sfârșitul tragic sunt ingredientele ce nu lipsesc din opera veristă. În Boema tinerii protagoniști sunt săraci dar bogați sufletește, Mimi este o fată simplă și foarte bolnavă, dar iubirea ei este nemărginită.

Biletele s-au pus deja în vânzare la casa de bilete a Operei Maghiare din Cluj.

Vă așteptăm cu drag!