Opera buffa ,,Dragoste interzisă” de Richard Wagner din nou în programul Operei Maghiare!

Imagine
Szerelmi tilalom

Narativa principală a partiturei se bazează pe vestita piesă a lui William Shakespeare, „Measure for Measure” („Măsură pentru măsură”), în care îndrăgostiţii sunt persecutaţi de un tiran ambiţios şi făţarnic, care râvneşte la o împlinire sexuală forţată şi nemeritată. Până la urmă tinerii reuşesc să se debaraseze de pofticiosul crud şi nemernic, care-şi primeşte răsplata cuvenită. Muzica este profund inovatoare (mai ales în structurarea plină de virtuozitate a temporalităţii), care ne reaminteşte deja prodigioasa-i creativitate ulterioară a autorului. 

Această opera buffa semnată de Wagner a fost prezentată pentru prima dată în România la Opera Maghiară din Cluj! Vă invităm să vizionați spectacolul pe canalul YouTube al instituției, în data de 19 noiembrie de la ora 19, sub conducerea dirijorului Selmeczi György. Regia este semnată de Szabó Máté. Scenografia îi aparține lui Cziegler Balázs, costumele au fost create de Tihanyi Ildikó, coregrafa spectacolului fiind Jakab Melinda.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să urmăriți pagina web a insituției, canalul YouTube și paginile Facebook și Instagram a Operei!