Opera Maghiară în premieră la Festivalul George Enescu 2023

Imagine
Logo-Festival_George_Enescu_Social.jpg

 

Pentru prima dată, Opera Maghiară din Cluj va participa la unul dintre cele mai prestigioase evenimente de muzică clasică pe plan național si mondial, Festivalul Internațional „George Enescu”, care va avea loc în perioada 27 august – 24 septembrie. Cea de-a 26-a ediție a festivalului, care va debuta la București, va reuni multe dintre cele mai renumite orchestre și artiști din lume.

Opera Maghiară a prezentat premiera operei „Pelléas și Mélisande” de Claude Debussy în martie 2023. De data aceasta, capodopera compozitorului va fi interpretată într-un concert oratoriu pe 11 septembrie, de la ora 18:00, în sala de concerte a Radio București. Orchestra Operei Maghiare din Cluj va fi dirijată de Lawrence Foster. 

Stanislas de Barbeyrac (Pelléas), Annika Gerhards (Mélisande) și Kevin Short (Golaud) vor fi însoțiți de Noémi Modra în rolul Ynioldei.

Publicul festivalului va putea asculta ansambluri de renume mondial precum Orchestra Simfonică din Londra, Ensemble Intercontemporain, Orchestra Teatrului Capitole din Toulouse, Fine Arts Quartet, Cameristi Della Scala, Orchestra Tonhalle din Zürich, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Orchestra Filarmonică din Israel, Orchestra Simfonică din Göteborg, Orchestra Filarmonică din Viena, Camerata Bern, Orchestra Operei de Stat Bavareze, Orchestra de Cameră din Zürich, Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, Camerata Salzburg, Manchester Camerata, Orchestra Națională a Franței, Les Dissonances și Les Arts Florrissants. 

Festivalul se va încheia pe 24 septembrie cu un concert al Orchestrei Regale Concertgebouw.

 

Programul Operei Maghiare din Cluj din 11 septembrie:

https://www.festivalenescu.ro/ro/events/opera-maghiara-cluj/