Prințesa circului regizat de Szabó Emese la Opera Maghiară

Imagine
Cirkuszhercegnő

Pe 1 aprilie, de la ora 18:00, Opera Maghiară din Cluj vă invită la spectacolul Prințesa circului. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Kulcsár Szabolcs. Regia este semnată de Szabó Emese.

 

Emmerich Kálmán (24 octombrie 1882 – 30 octombrie 1953) a fost și rămâne unul dintre cei mai îndrăgiți compozitori de operete, în perioada de glorie a genului. Dintre cele douăzeci de partituri destinate acestei formule de teatru musical – dintre care cele mai multe au avut premierele absolute la Viena, dar și la Budapesta, New York și Londra! – doar câteva au reușit totuși să reziste trecerii anilor și să se mențină în atenția producătorilor și a publicului: desigur Silvia/Prințesa ceardașului Viena 1915, Baiadera, Viena 1921, Contesa Maritza Viena 1924 și Prințesa circului, Viena 1926. Aceasta din urmă este opereta cu numărul 11 în lista opusurilor lui Emmerich Kálmán, de aceea, la fiecare pas, melomanul cunoscător descoperă componentele rețetei declarate infailibile aducătoare de succes cert: un cadru fantastic: lumea circului; o poveste de dragoste ce pare imposibilă, el circar, ea prințesă; un nobil rival refuzat care pune la cale o intrigă menită să-i aducă o dulce răzbunare; un cuplu tânăr și vesel care se joacă cu viața, fără să își facă prea multe probleme; o partitură strălucitoare în care se amestecă armonios valsul, ceardașul și swing-ul; un text ce alternează melancolia romantică cu pragmatismul cotidian, deseori în dialect vienez aproape de neînțeles pentru necunoscători dar, sonor, captivant și încântător… și desigur, un happy end obligatoriu.

 

În distribuție: Fülöp-Gergely Tímea, Szabó Levente, Gergely Elek (debut), Pataki Enikő, Madarász Lóránt, Sándor Árpád (debut), Veress László, Mányoki László, Kincses Márk (debut), Kovács Ferenc, Rigmányi István, Jakab Zoltán, Székely Zsejke, Ádám János (debut), Rétyi Zsombor, Szakács Ágnes, Plesa Róbert, Varga Attila și Dobrița Roland.

Vă așteptăm cu drag!