Ruzitska József: SALVAREA LUI BÉLA / Orbán György: PRINȚUL PIKKÓ 

Imagine
Béla futása

Spectacol online cu ocazia aniversării a 200 de ani de la înființarea primului teatru național maghiar.
„Spaţiul comun al teatrului – teatrul spaţiului comun” – aniversarea a 200 de ani de la înfiinţarea primului teatru național maghiar din Cluj-Napoca, strada Mihail Kogălniceanu, inaugurat în data de 12 martie 1821, va fi sărbătorită cu o serie de programe organizate în perioada 12-22 martie de către Facultatea de Teatru şi Film, Facultatea de Litere şi Facultatea de Teologie Reformată şi Muzică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. 

Vor avea loc prezentări interactive, ateliere, mese rotunde, proiecţii de filme scurte, spectacole de teatru şi muzică, respectiv o conferinţă internaţională, toate online.

În cadrul acestui program Opera Maghiară Cluj vă invită să urmăriți duminică, 21 martie 2021, de la ora 18.30 două spectacole excepționale pe canalul YouTube al instituției.

Puteți urmări cele mai vechi lucrări ale scenei muzicale maghiare, „SALVAREA LUI BÉLA” semnată de Ruzitska József, și „PRINȚUL PIKKÓ” compusă de renumitul artist contemporan Orbán György care totodată este și autorul noului libret. „Prințul Pikkó”, cu excepția finalului, urmărește atent narațiunea operei originale. 
Operele difuzate au fost pus în scenă în 11 mai 2017, în regia lui Anger Ferenc, condus de dirijorul Selmeczi György. Scenografia și costumele au fost concepute de către Zöldy Z. Gergely. 

Distribuția: „SALVAREA LUI BÉLA”„PRINȚUL PIKKÓ”

Operele sunt subtitrate în limba română și va fi disponibil pentru public timp de 24 de ore de la lansare.

Programul seriei de evenimente poate fi consultat pe pagina de internet și pagina de Facebook a universităţii.