Selmeczi György: CAVALERUL MAICII DOMNULUI

Boldogasszony lovagja

Artiștii Operei Maghiare din Cluj în coproducție cu Palatul Artelor din Budapesta, în 12 octombire 2017, în premieră absolută, au pus în scenă opera compozitorului Selmeczi György, intitulată „Cavalerul Maicii Domnului”. 
Legendele legate de Sfântul Ladislau au fost şi rămân o sursă de inspiraţie pentru arta maghiară. Cu toate acestea, legendarul rege cavaler apare pentru prima oară pe scena operei, mai mult, în atmosferă comică. Original, autorul libretului Attila Béres redă complicaţiile construirii bisericii micului sat de lângă Oradea, Bátorfa, într-o piesă de teatru radiofonic, pe care o transformă în libret de operă la rugămintea lui Selmeczi György. Compozitorul la rândul lui a urmărit să compună o piesă optimistă şi practică, înserată în tradiţiile operei buffe create de Rossini, Puccini, Ravel, Kodály, Shostakovich, şi totodată să creeze personaje îndrăgite de artiştii interpreţi.
Spectacolul este regizat de către Novák Eszter, dirijorul fiind Szabó Sipos Máté.
În data de 28 martie 2021, duminică de la ora 19 pe canalul de YouTube al instituției puteți urmări acest spectacol inedit.
Vă recomandăm aşadar un spectacol extraordinar care nu trebuie ratat.

Reprezentația este subtitrată în limba română, și va fi accesibilă pentru public timp de 24 de ore de la lansarea acesteia!