Spectacol online de Ziua Internațională a Baletului

Imagine
A test ébredése

În data de 29 octombrie este Ziua Internațională a Baletului, iar cu această ocazie Opera Maghiară din Cluj aduce un omagiu ansamblului de balet prin difuzarea online a spectacolului de dans contemporan „Revelația Trupului”.

Publicul va avea ocazia să savureze un spectacol regizat în 2017 de către Melinda Jakab, bazat pe fragmente din operele lui Sergei Rachmaninov și Sergei Prokofiev, dirijat de Zsolt Jankó

Esența spectacolului, după concepția regizoarei este: „În viziunea coregrafului, dansul este modalitatea prin care trupul și sufletul devin una, făcând apel la acea forță ancestrală, primară: forța trupului. Acesta decide dacă dorim sau dacă merită să realizăm o acțiune. Mișcarea corpului într-un spațiu influențează exteriorul, având astfel puterea de a induce schimbarea. Dansul trupului nu este o coregrafie care trebuie însușită. Dacă am conștientiza îndeajuns semnalele trupului, am descoperi, poate, amintirile unei vieți întregi. Tehnic vorbind, un coregraf devine suficient de pregătit în momentul în care se regăsește în fiecare gest, se pierde în fiecare mișcare, se arată prin ea și, în același timp, îi îngăduie spectatorului să înțeleagă spiritul uman în deplinătatea lui.” – putem citi în articolul apărut pe pagina zilesinopti.ro

Mai multe informații despre reprezentație găsiți in cronica apărută pe pagina manastur.info. Articolul cu declarațiile artiștilor despre spectacol îl găsiți pe pagina muzicainstanțelor.ro.

Spectacolul „Revelația trupului" va fi difuzat online în data de 29 octombrie 2020 pe canalul de Youtube al Operei Maghiare din Cluj.