Teatrul de dans „Ifjú Szívek” din Slovacia la Opera Maghiară

Imagine
Martin Gyorgy_Ífjú Szívek Táncszínház

Marți, 26 martie, ora 19:00, la Opera Maghiară,  Teatrul de dans „Ifjú Szívek” din Slovacia prezintă spectacolul ,,Ultimele cuvinte ale lui Martin György” regizat de Hégli Dusan.

,,Fără cercetările și descoperirile lui Martin György, ar fi imposibil de înțeles ceea ce numim astăzi dans popular” – a declarat regizorul spectacolului, Hégli Dusan.

În cadrul lucrărilor de la Teatrul de dans ,,Ifjú Szívek” din Bratislava, o atenție deosebită este acordată punerii în scenă a culturii tradiționale de dans și muzică a maghiarilor care trăiesc în Slovacia, prezentată într-un context central-european, ca valoare socială.

Devotamentul creativ al lui Hégli Dusan față de artă, știință, teatru și dans popular este evident în spectacolele lor de succes la nivel internațional.

Spectacolul de la Cluj este al doilea dintr-o serie de reprezentații care a început pe 17 martie la Budapesta, la MÜPA, și va continua la Bratislava și Bruxelles.

Biletele pentru spectacolul ,,Ultimele cuvinte ale lui Martin György”  pot fi achiziționate de la casa de bilete a Operei (în zilele lucrătoare, între orele 10.00 și 14.00) și online pe www.eventbook.ro.