Interjú Egyed Apollóniával

Apollónia

Interjú Egyed Apollóniával, társulatunk kiváló magánénekesével, aki Rosalinda szerepét fogja alakítani A DENEVÉR című operettben. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az előadásra január 12-én, 18 órától!

 

- Milyennek találtad a munkát Szabó Máté rendezővel?

- A denevér már a második darab amiben Szabó Máté rendezővel dolgozom. Wagner Szerelmi tilalom című operájában már érezhető volt a szakmai egyetértés. Nagyon értékelem, hogy az előadóművésznek teret hagy önmagukból építkezni és semmi olyat nem erőltet, ami nem illő vagy kényelmetlen lehet. Ami a próbafolyamatokat illeti, mindig jelen van a jókedv, humor ès jóindulat, ami számomra elengedhetetlen a kibontakozáshoz.

 

- A denevérben Rosalindát alakítod, aki az egyik főszereplő a darabban. Milyen érzés a feleség bőrébe bújni? Voltak-e valamilyen akadályok, amelyek megnehezítették a szereplő megformálását, vagy egyből tudtál vele azonosulni?

- A feleség szerepét csak hallottakból-látottakból tudom megformálni, ezért maximálisan kihasználom a jelenetek által kínált humort. A második felvonás újabb lehetőség, ami szerep a szerepben, Rosalinda egy magyar grófnő ruháiba bújva, megleckézteti, próbára teszi és visszahódítja a férjét. Mindeközben régi álmát váltja valóra, Orlovsky bálján Csárdást énekel. A szerepet a próbafolyamat alatt építgettem élvezettel.

 

- Mi volt a legizgalmasabb szakmai kihívás a felkészülés alatt?

- Ez az operett szerep, aminek a műfajában nem vagyok annyira jártas, hangtechnikailag és énekstílusilag a megszokottnál is több odafigyelést, munkát igényelt. A nehézségét főként a karakter könnyedsége jelenti, valamint az, hogy magyarul nem egyszerű énekelni.

 

- Fel tudnál idézni egy kellemes élményt a próbákról, amelyre szívesen fogsz visszaemlékezni?

- Úgy alakult, hogy nagyon jó szereposztásom van, barátok és aranyemberek körében.

 

                                                                               Az interjút készítette: Pálfi Kinga

 

Köszönjük szépen Apollóniának az interjút és sok sikert kívánunk neki az előadáshoz!

Bilete se pot achiziționa de la casieria Operei sau online pe www.eventbook.ro.