Klasszikus zenei és színművész sztárok érkeznek Kolozsvárra

fesztival akademia

A Fesztivál Akadémia Budapest művészei Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár vezetésével 2022. május 14-én 19 órakor a Kolozsvári Magyar Opera színpadára érkeznek, és különleges programmal várják az érdeklődőket. Két különböző zenei darabot is előadnak, amelyek közül az egyik a komolyzenei irodalom egyik legismertebb klasszikusa, Igor Sztravinszkij A katona története. Az előadás azért is különleges, mert oratorikus verzióban hallhatja majd a közönség Molnár Piroskával, Epres Attilával, Ifj. Vidnyánszky Attilával, Kelemen Hannával, Ascher Tamás rendezésében. Vezényel Kelemen Barnabás. 

2022 tavaszán a Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) hazai sztárjai országjáró turnéra indultak, melynek többek között Pécs, Marosvásárhely és Nyíregyháza mellett Kolozsvár is állomása. 
Május 14-én 19 órakor a következő programon vehetnek részt az érdeklődők:

Johannes Brahms: g-moll zongoranégyes, op. 25

Kelemoen Barnabás (hegedű), Kokas Katalin (brácsa), Fenyő László (cselló), Bogányi Gergely (zongora)

Igor Sztravinszkij: A katona története

Zenészek:
Horváth Bence (trombita), Kokas Katalin (hegedű), Bartek Zsolt (klarinét) Jankó Attila (fagott), Erdei Csaba (harsona), Puporka Jenő (bőgő), Joó Szabolcs (ütőhangszerek)

Vezényel: Kelemen Barnabás 

Színművészek:
Molnár Piroska (mesélő), Epres Attila (ördög), Ifj. Vidnyánszky Attila (katona), Kelemen Hanna (feleség)

Rendező: 
Ascher Tamás 


Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Kövessék intézményünk Facebook-oldalát és honlapját, ahol további információkat és érdekességeket teszünk közzé. Az előadásra jegyek kaphatóak online az eventbook.ro oldalon, valamint az intézmény jegypénztáránál hétfőtől péntekig 10 és 14 óra között. A jegypénztár előadások előtt két órával nyit.