Marton Melinda és növendékei előadóestje

Imagine
MARTON MELINDA

Sokféle szerepben láthatta, illetve hallhatta a közönség az elmúlt években Marton Melindát a Kolozsvári Magyar Opera színpadán. Jövő héten ismét lehetőség nyílik az operaénekessel és egyetemi tanárral találkozni, ezúttal tanítványai társaságában lép fel a Marton Melinda és növendékei című előadásban. Az est Kürthy András Ruzitska József-díjas magyarországi operarendezőnek – aki már szinte hazajár Kolozsvárra, és több világhírű darab rendezése kötődik a nevéhez – köszönhetően valósulhatott meg, és április 19-én, azaz szerdán 18 óra 30 perctől tekinthetik meg a kolozsvári ferences kolostor refektóriumában (Victor Deleu utca 2. szám / Karolina tér).

Marton Melinda tiszteletére tanítványai közül az előadásban fellép Fülöp-Gergely Tímea, Kis Lukács Bernadett, Pál Kincső, Dobriţa Roland, Rétyi Zsombor, Sándor Árpád és Sándor Csaba. Zongorán közreműködik Nagy Gergő, a beszélgetőpartner, illetve a műsort Nagy Ibolya muzikológus vezeti. A műsorban Leoncavallo, Mozart, Donizetti és Seeger műveiből hallhatnak részleteket.

Marton Melinda 1982-től a Kolozsvári Magyar Opera magánénekese, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián tanított. Számos opera főhőseként, illetve operettprimadonnaként lépett fel, többek között, az Erkel-operák női főszerepeiben láthatták. Több alkalommal az Egyesült Államokban, Olaszországban, Izraelben és Magyarországon is fellépett. Több nemzetközi elismerésben és díjban részesült, s méltatták színpadi teljesítményét.

„A mostani előadás újabb beteljesülést jelent számomra, ami az oktatói munkámat illeti, hiszen volt tanítványaim lassan benépesítik a világot. Büszkeséggel tölt el, hogy amikor felmegy a függöny, ott látom őket a színpadon. Akik fellépnek közülük ezen az estén, talán ők állnak hozzám a legközelebb nemcsak szakmailag, hanem emberileg is. Külön köszönöm Kürthy András rendező biztatását, hogy ezt az előadóestet megszerveztük. Örülök a lehetőségnek, hogy nagyszerű szakmai irányításával ismét együtt dolgozhattunk” – jelentette ki lapunknak Marton Melinda az eseményt megelőzően.

Szerző: Papp Annamária

Forrás: http://szabadsag.ro/