Cronicarul ultima dată pe scena Operei în stagiunea curentă

krónikás 20

Așteptăm cu drag în primul rând copiii, părinții dar și publicul meloman la opera buffa în două acte ,, Cronicarul” (A krónikás)  semnată de către Selmeczi György pe data de 19 Ianuarie de la ora 11:00. Această producție este pusă pe sceana Operei Maghiare pentru ultima dată în stagiunea curentă pe data de 20 Ianuarie de la ora 19:00.

 

Regizoarea spectacolului Szokol Judit scoate în evidență următoarele gânduri despre spectacol: ,,În această opera buffa oamenii iubesc adevărul și sunt în căutarea acestuia, ei se autodepășesc devenind eroi prin faptul că nu tânjesc spre mai  mult decât posedă. Toate acestea sunt depășite de bucuria de a cânta împreună.”

 

Opera buffa în două acte ,,Cronicarul” a fost compusă cu ocazia bicentenarului educației muzicale instituționale pentru Colegiul de Muzică ,,Sigismund Toduță” și Opera Maghiară din Cluj. Libretul operei se bazează pe un ciclu de povestiri de Szőcs Margit, fiind semnat de Egyed Emese, Laczkó Vass Róbert și compozitorul Selmeczi György. Acțiunea plasată într-un timp nedefinit, bazată pe istoria și legendele Clujului și Ardealului ne poartă în universul genurilor fantasy.

 

Muzica operei se poziționează într-un cerc de stil larg. În spirit ludic, compozitorul înșiră multiple motive melodice cu trimitere la topica operelor comice din istoria muzicii. Extremele de stil ale operei sunt considerabile, dar compoziția unește elemente caracteristice operei, cantatei, musical-ului, structuri vocale și instrumentale complicate și piese melodice simple, și chiar o proză cântată cu un acompaniament ritmic.

Bilete se pot achiziționa de la casieria Operei sau online pe www.eventbook.ro.