Dragoste de țigan: operetă emoționantă la Opera Maghiară Cluj

Imagine
cigányszerelem

Opereta lui Lehár Ferenc, Dragoste de țigan, va avea următoarea reprezentație la Opera Maghiară Cluj duminică, 23 februarie, de la ora 18 – pentru spectacol pot fi validate abonamentele pentru pensionari.

 

Premiera operetei de acum patru ani a avut parte de atenție deosebită din partea publicului, probabil datorită și faptului că au colaborat cu această ocazie regizorul Teatrului de Operetă din Budapesta,  Bori Tamás, și dirijorul Operei Maghiare din Cluj, Kulcsár Szabolcs. Opereta lui Lehár a fost prezentată într-o variantă mai actuală din punct de vedere al dramaturgiei, unde s-au păstrat punctele culminante majore, dar acțiunea a devenit mai emoționantă și mai ,,digestibilă” pentru spectator – a declarat regizorul.

 

Fiecare protagonist al operetei tânjește după altceva decât ceea ce i s-a dat: Józsi (Fülöp Márton), lăutarul talentat vrea să renunțe la teatru pentru tabăra țiganilor, Zórika (Balázs Borbála), fiica de moșier și-ar lăsa logodnicul pentru Józsi. Actrița Ilona (Hary Judit) vrea să-și recâștige iubirea lui Józsi, iar Gábor (Szabó Levente), fiul de țăran bogat, vrea să se împace cu Zórika, logodnica lui. 

 

Potrivit regulilor nescrise ale operetei, totul se va termina cu bine. Singura întrebare rămâne dacă nu oare protagoniștii își vor găsi fericirea unde nu s-ar fi așteptat?

Bilete se pot achiziționa de la casieria Operei sau online pe www.eventbook.ro.