Kálmán Imre: Prințesa circului

Imagine
Cirkuszhercegnő

În data de 14 martie 2021, duminică de la ora 19, vă invităm să urmăriți spectacolul „Prințesa circului", regizat de către Szabó Emese.

„Prințesa circului” este una dintre cele mai des jucate spectacole ale lui Kálmán Imre după operetele „Silvia” și „Contesa Maritza”
Locul desfășurării evenimentelor este celebrul circ din Sankt Petersburg. Aici se refugiază Fedja, un ofițer din Rusia țaristă, care se îndrăgostește de Fedora, mireasa unchiului său. Secretul este dezvăluit și prințul distruge cariera de ofițer a lui Fedja, care apoi devine interpret sub pseudonimul Mister X la circul din Sankt Petersburg, purtând mereu mască neagră. Fedora devine soția prințului bătrân, dar rămâne văduvă devreme. Într-unul dintre spectacolele de circ la care participă și Fedora, Fedja îi mărturisește iubirea. Ea nerecunoscându-l, îl respinge.

În operete, ca în lumea basmelor, personajele reușesc să treacă peste normele impuse de societate și astfel triumfiează dragostea împlinită.

Înregistrarea va fi difuzată pe canalul YouTube și pe pagina de Facebook a instituției în data de 14 martie 2021, duminică de la ora 19.

Spectacolul va fi accesibil pentru public timp de 24 de ore de la lansare.